'Iets eigenhandig creëren is waar mijn hart sneller van gaat kloppen'.

De oneindigheid aan mogelijkheden, telkens wanneer ik aan een nieuw werk of project start, van begin tot eind, van blanco vel tot eindresultaat en de vele keuzes die gaande weg genomen mogen worden.. Daar word ik blij van!' 

OVER MIJ:

Mijn ideale wereld is er een waarin we bewust omgaan met onszelf, de natuur en de mensen en dieren om ons heen. Een wereld waarin we doorzien dat alles projectie is.. Waarvan we mogen leren, maar vooral hier ook zijn om te genieten. Genieten van alle mooie dingen om ons heen. De dingen die zo langs ons heen kunnen gaan als we alleen maar druk zijn in ons hoofd door alle dingen die we van onszelf moeten.


Ik schilder omdat ik díe schoonheid wil vatten en tegelijkertijd mijn creativiteit erin kan leggen. Thema's die in mijn leven langs komen, komen automatisch ook op papier.

Het zorgt er voor dat ik losser kom van mijn hoofd en meer zak in mijn gevoel. Tegelijkertijd ontstaat er iets onder mijn eigen handen en dit voelt altijd magisch.

'De wereld waarin ik leef, dat is mijn inspiratie. Vooral de vrouw heeft een centrale rol op het papier, omdat ze me intrigeert met haar wijsheid, veelzijdigheid en schoonheid. Tegelijkertijd geeft het ook een kijkje in mijn eigen reis van 'het vrouw' zijn.

Het doorvoelen wat het inhoud om vrouw te zijn, met alle onbewuste overtuigingen die gaan over perfectie.. heeft gemaakt dat ik over haar schilder. De vrouw, waarbij niemand uitgesloten wordt, maar iedereen erbij hoort en het verdient om zichzelf mooi en waardevol te voelen.

Dat dit niet vanzelfsprekend is, is een feit. Maar dat er tegelijkertijd ook een hele mooie shift plaats vind, is ook waar! Ik voel een sterke drang om bij te dragen aan die shift waarbij we onszelf weer gaan eren voor alles wat we zijn. Alle kleuren horen erbij, dus ook het zwart. 

Met veel liefde deel ik mijn passie ook tijdens de INKT workshops die ik geef waarbij alle onderwerpen die ik graag schilder, aan bod komen. Zo blijf ik ook zelf steeds geïnspireerd om weer nieuwe werken te maken van alle onderwerpen waar ik in de afgelopen jaren mee heb gewerkt. 

>> Hoofdzakelijk werk ik met acryl INKT waarmee ik in de loop van de jaren een eigen techniek heb ontwikkeld. Een techniek die niet abstract is te noemen en ook niet bij het realisme komt. Het ligt hier ergens tussenin. 

Zoals inkt zich ook maar deels laat sturen, is het een samenspel van wat ik in mijn hoofd heb en wat de INKT uiteindelijk zelf doet wanneer het in aanraking komt met water en het papier. 


In combinatie werk ik ook vaak met acryl verf. Een veel meer rigide materiaal wat je juist heel erg zelf stuurt. Het is dekkend en voelt daardoor juist heel vast. Details aanbrengen bij de veel luchtigere inkt levert heel fijne resultaten op.

Zoals ook met de gouden structuren die ik veel veel aanbreng bij de bloemen en dieren portretten. Deze accentueren voor mij het delicate aan deze organismen. Het gouden randje. 


Wanneer ik in opdracht muurschilderingen maak, veelal voor bedrijven, werk ik juist wel weer met deze vorm vaste materialen. Acryl verf of muurverf doen het goed op de muren, en hiervoor is de luchtige inkt juist weer niet geschikt. Juist de strakke vormen en lijnen, grafisch of organisch, werken dan heel mooi en laten een andere kant van mij zien die juist mooi past bij de bedrijven.

Zo blijft een techniek ook nooit helemaal hetzelfde en zal ik er altijd naar trachten om zowel persoonlijk als creatief te blijven onderzoeken en dus te groeien. Zoals ik zelf ook niet meer dezelfde ben over 5 jaar en iedere fase van het leven weer uniek is. 


Naast de vrije werken die ik maak, werk ik ook heel graag samen met bedrijven en merken. Om authentieke, handgemaakte schilderingen te maken en op die manier vorm te geven aan online content of juist voor de offline look and feel op het kantoor. Kunst en branding voor een merk gaan heel mooi samen.

Ik zie om me heen dat de vraag naar díe authenticiteit juist in deze tijd heel erg belangrijk is. De doorsnee beelden zien we al genoeg, waardoor we juist dat stukje karakter willen zien van een merk of bedrijf, waarmee we ons kunnen verbinden.

BIO

Anick de Rouw

"Ik ben geboren in het dorpje Kerkdriel, gelegen tussen Maas en Waal. Nog net op de grens van Gelderland noemden wij onszelf toch al graag Brabander. 

Mijn HAVO diploma heb ik behaald op het Jeroen Bosch College. Op dat moment duurde het even voordat ik wist welke (creatieve) kant ik op wilde gaan qua studie. Twijfelend tussen de kunstacademie, de modeacademie bleek het na een tussenjaar tóch de studie binnenhuisarchitectuur te worden. 

Op mijn achttiende verhuisde ik naar Amsterdam om hier de komende elf jaar, met een uitstap van één jaar in 'Rio de Janeiro Brazilië', te wonen. De stad gaf me destijds precies wat ik zocht, een levendige energie, veel nieuwe indrukken en een hoop reuring. Precies diezelfde dingen hebben er 11 jaar later voor gezorgd dat ik de stad ook weer verlaten heb. Dit keer op zoek naar meer rust, ruimte en natuur weliswaar in Bussum. Dit ritme is ook terug te zien in mijn werk en waar ik mijn inspiratie vandaan haal".

WERK

// 2017 - nu  Kunstenares/illustrator AdR artworks
// 2015-2017 Kunstfotografe ZZP
// 2015-2017 Event fotografe Say Cheese
// 2013 Parttime interieur architect Rio de Janeiro, Brazilie bij Escala de arquitectura.

// 2011-2013 Van stagiaire tot parttime medewerker (binnenhuisarchitecte) bij Grand & Johnson Amsterdam

STUDIE

// 2022 Cursus Modeltekenen MK24
// 2018 Stage bij mode illustrator Sella Molenaar
// 2016  Fotoacademie, Amsterdam 
// 2015  Afgestudeerd met bachelor of design - Jan des Bouvrie academie, Deventer

PUBLICATIES/ EXPOSITIES

// 2019 Art of lecadre solo kunstexpositie, Bussum
// 2016 F.A.L.L. magazine 
// 2015  Ducht photography talent 2015,  Art'Otel, Amsterdam
// 2014  Art Peritif, Studio 13, Amsterdam


zullen we kennis maken?