'Persoonlijke ontwikkeling én creativiteit vormen al zo lang als ik me kan heugen de twee grootste leidraden in mijn leven.'

Anick


OVER MIJ:

Mijn hele leven lang ben ik al bezig met het proberen te vangen van waar het over gaat in dit leven. Vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe hoor ik te zijn.. Wat wordt er van mij verwacht? Hoe voldoe ik.. kwamen bewust en onbewust steeds terug. Dit heeft er voor gezorgd dat ik vanaf mijn twintiger jaren - tot nu, veel zelfonderzoek heb gedaan en tegelijkertijd mezelf heb verrijkt met de vele kennis van anderen die me voor zijn gegaan om op een authentieke manier te leven. 

Als sensitieve vrouw in een bovenmatig vanuit het hoofd geregeerde maatschappij vind ik het dan ook niet altijd makkelijk om te functioneren volgens de maatstaven die deze maatschappij stelt. Er wordt nogal veel van je gevraagd. Daarbij is authenticiteit niet iets waarin je wordt aangemoedigd.. Tenminste, niet als dat ogenschijnlijk niet direct wat oplevert.  Die weg heb je dus zelf te ontplooien. 

Na enkele burn-outs, talloze slapeloze nachten en een 'gedwongen' periode terug wonen bij mijn moeder, daalde ik rond mijn 30e levensjaar weer dieper in tot de persoon die ik eigenlijk ben. Ik kwam losser van alle 'moeten' en 'bij-willen-horen' en maakte stap voor stap weer meer contact met mijn essentie.

Persoonlijke ontwikkeling én creativiteit vormen al zo lang als ik me kan heugen de twee grootste leidraden in mijn leven. Want waar ik heb gestoeid, ben gevallen maar ook weer ben opgestaan, kan ik andere vrouwen nu ook aanmoedigen om meer hun eigenzinnige, authentieke pad te bewandelen. Want daar is wel moed voor nodig. Afwijken van de norm, dat moet je durven. En daar hulp bij krijgen is essentieel. Als ik niet van al die mensen voor mij hún unieke verhaal had gelezen, of een training had gedaan die mij had aangemoedigd om oude overtuigingen op een nieuwe manier te bezien, dan weet ik niet of ik wel het lef had gehad om de geschenken te doorzien die in het ogenschijnlijke lijden hieraan vooraf ging. Dan zouden de burn-outs enkel en alleen als falen hebben gevoeld en zou de innerlijke overtuiging 'ik ben niet goed genoeg' alle ruimte hebben gekregen maar vooral ook behouden. Zo snel mogelijk weer 'de oude worden' is dan het streven. 

Hooggevoeligheid zou op zijn zachts gezegd onhandig zijn en de term 'in je vrouwelijke kracht gaan staan' helemaal geen voedingsbodem hebben. Dan zouden de oude manieren zoals 'we het al zo lang doen' de toekomst bepalen en krijgt de vrije stroom geen kans. 

Dit wil ik absoluut niet. Dan maar de zalm zijn die tegen de stroom in zwemt, ook al kan het soms voelen alsof je  überhaupt vergeten bent hoe je moet zwemmen.

Al deze essentiële vragen hebben uiteindelijk voor de vruchtbare grond gezorgd van waaruit ik creëer, mijn schilderijen maak maar ook de workshops en (dag) retreats verzorg. Daar ben ik heel dankbaar voor. 

DE VROUW

In mijn schilderijen speelt de vrouw vaak de hoofdrol. Thema's als 'schoonheid' 'vrouwelijkheid' en 'sensualiteit' zijn herkenbaar in mijn werk. Het is een reflectie van mijn eigen zoektocht naar het begrip schoonheid. Wat is schoonheid eigenlijk? Ik heb lange tijd gezocht naar perfectie maar voel steeds meer ruimte in mezelf en daardoor ook op het doek, om dit op bredere manier te onderzoeken. Ik tracht ernaar om allerlei soorten vrouwen te schilderen die allemaal op hun eigen unieke manier, schoonheid laten zien.

BIO

WERK

// 2024 Begeleiden sessies tantrisch ademen + lichaamswerk 
// 2022 - nu Assisteren ademsessies van Ademacademy
// 2020 - nu Workshop host in creatieve en persoonlijke ontwikkeling
// 2017 - nu  Kunstenares/illustrator AdR artworks
// 2015-2017 Kunstfotografe ZZP
// 2015-2017 Event fotografe Say Cheese
// 2013 Parttime interieur architect Rio de Janeiro, Brazilie bij Escala de arquitectura.

// 2011-2013 Van stagiaire tot parttime medewerker (binnenhuisarchitecte) bij Grand & Johnson Amsterdam

STUDIE/ PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

// 2024 Massage cursus Esoterra
// 2023-2025 Centrum voor Tantra 2 jaar training
// 2022 Modeltekenen MK24
// 2018 Stage bij mode illustrator Sella Molenaar
// 2016  Fotoacademie, Amsterdam 
// 2015  Afgestudeerd met bachelor of design - Jan des Bouvrie academie, Deventer

PUBLICATIES/ EXPOSITIES

// 2024 Happinez magazine 
// 2019 Art of lecadre solo kunstexpositie, Bussum
// 2016 F.A.L.L. magazine 
// 2015  Ducht photography talent 2015,  Art'Otel, Amsterdam
// 2014  Art Peritif, Studio 13, Amsterdam


zullen we kennis maken?